ИЗВЕШТАЈ СА КОНФЕРЕНЦИЈЕ „ДИГИТАЛНИ СВЕТ И ПУКОС 2017.“

Највећа конференција кабл оператора на Балкану ДСП 2017. У организацији Пословног удружења кабл оператора Србије- ПУКОС, одржана је 26. и 27. Априла у Сава Центру у Београду

Конференција је окупила представнике релевантних државних органа, регулаторних агенција, значајних телекомуникационих компанија, програмских садржаја, као и највеће кабл операторе из Србије и госте из иностранства. Учесници су, путем бројних панела, тематских дискусија, округлих столова и манифестација на самим изложбеним просторима демонстрирали нове идеје, организациона и техничка решења и успешно реализоване досадашње пројекте у домену телекомуникационих услуга.

На самом отварању конференције присутнима су се обратили Председник Скупштине ПУКОС-а Проф.др Братислав Миловановић и Председник Управног одбора ПУКОС-а Беднарик Андрија.

Конференцију је својим излагањем отворио Заменик председника Савета РЕМ-а Горан Петровић.

Посебним излагањем је присутне поздравио Директор РАТЕЛ-а др Владица Тинтор.

У својству представника СББ-а скупу се обратио Оперативни директор СББ-а Марко Марковић.

Предавање на тему ПРЕКОГРАНИЧНА ДИСТРИБУЦИЈА ТВ КАНАЛА одржао је преставник РЕМ-а Стеван Пајовић.

Излагање на тему БАЗА СЛОБОДНИХ КАПАЦИТЕТА ЕЛЕКТРОНСКИХ КОМУНИКАЦИОНИХ МРЕЖА одржала је представница РАТЕЛ-а Марија Рајковић.

Помоћник Министра за информационо друштво у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Сава Савић је кроз своје обраћање скупу истакао, да је Законом о информационој безбедности и уредбама које су донете на основу овог закона успостављен системски оквир информационе безбедности, утврђени надлежни органи у овој области и препознати оператори ИКТ система од посебног значаја у републици.

Руководилац Групе за Дигиталну агенду Милан Добријевић из Министарства трговине, туризма и телекомуникација је одржао предавање на тему НАЦИОНАЛНИ ПРОГРАМ РАЗВОЈА ШИРОКО ПОЈАСНИХ МРЕЖА.

Одржани су панел дискусије на теме:

Одржани су панел дискусије на теме:

- Информациона безбедност, регулатива, ЦЕРТ, досадашња искуства
Учесници: Сава Савић (МТТТ), Небојша Јокић (МУП), Драган Јовановић(МУП), Александра Ристић(РАТЕЛ) Андрија Беднарик (ПУКОС-РАДИЈУС ВЕКТОР)

- Изазови инплементације нових мрежних технологија у постојећи кабловским системима
Учесници: Бојан Неделчев (CISCO), Мatthias Hain (WISI), Attila Pester (Teleste), Славољуб Милетић (Limes komunikacije), Драган Лазаревић (ПУКОС – ИКОМ)

- Реформа ауторских организација, технолошка решења и ауторска права, aктуелна законска решења, искуства из земања ЕУ
Учесници: др Владимир Марић (ЗАВОД ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛНУ СВОЈИНУ), Милош Стојковић (АДВОКАТ) Милан Теофиловић (СББ) Владимир Милосављевић (ПУКОС- ТЕЛЕМАРК)

- Нови трендови у видео технологији
Учесници: Еkaterina Мihajlović – (DISCOVERY NETWORKS), Мatthias Hain (WISI), Attila Pester (Teleste), Драган Лазаревић (ПУКОС – ИКОМ)

- Напредни сервиси у кабловским системима- изазови имплементације
Учесници: Attila Pester (TELESTE), Vidar Sandvik (CRYPTOGUARD), Miroslav Iković (SATTRAKT),Meri Al Jumaily (FOX INTERNATIONAL CHANNELS), Драган Лазаревић (ПУКОС – ИКОМ)

ГЕНЕРАЛНИ СПОНЗОР:

ЗЛАТНИ СПОНЗОР:

На ГАЛА ВЕЧЕРИ организованој у току крстарења Дунавом и Савом, традиционално су додељене награде за НАЈИНТЕРАКТИВНИЈИ ШТАНД по избору посетилаца конференције и за канал за који кабл оператори закључе да има НАЈИНОВАТИВНИЈИ САДРЖАЈ у протеклој години.

За НАЈИТЕРАКТИВНИЈИ ШТАНД  је награду освојила фирма FOX INTERNETIONAL CHANNELS.

 

За НАЈИНОВАТИВНИЈИ САДРЖАЈ награду је освојио канал BBC Earth

 

Конференција ДСП 2017. је изазвала велико интересовање код компанија које својим пословањем, производима и услугама конвергирају прека дистрибутерима медијских садржаја, као и Интернет провајдерима. Своје представнике на конференцији су делегирале компаније:

CISCO, TELESTE, WISI, SATTRAKT, TELESIM, PRO-ELEKTRO, PERSEJ KOMUNIKACIJE, NETWORK MANAGER, ABG-Adriatic BroadBand Group, Ibis Instruments, Teletronik AG, NORMANN ENGINEERING, CryptoguardAB, COMTECH KFT, SUPERDOT, Fox Networks Group, VIASAT WORLD LIMITED, Detel. Com, Optiwella, ENEL PS, Viacom Global Hungary, MARCON AG, PINK INTERNATIONAL COMPANY, DTK Eletronics Ltd., SIBILA, TELEKOM SRBIJA, SBB, JP POŠTA SRBIJE

UKOŠ – Удружење кабловских оператора за широко појасне системе ( www.ukos.rs)

ПУКОС – Пословно удружење кабл оператора Србије (www.pukos.rs)

Осим организатора и учесника, који су конференцију оценили као веома успешну, њен садржај су испратили и бројни медији путем објава одломака из садржаја, као и интервјуима важних актера и општим информацијама.

MTT - Одржана конференција „Дигитални свет и ПУКОС” у Центру Сава

SRPSKA EKONOMIJA - Održana konferencija Digitalni svet i PUKOS

NUNS PRESS - Konferencija „Digitalni svet i PUKOS” 26. i 27. aprila u Centru Sava

РАТЕЛ - Отворен скуп „Дигитални свет“

НАЈАВА КОНФЕРЕНЦИЈЕ „ДИГИТАЛНИ СВЕТ И ПУКОС 2017.“

Организациони одбор конференције ДИГИТАЛНИ СВЕТ И ПУКОС вас обавештава, да се припреме за наш заједнички скуп, конференција „ДИГИТАЛНИ СВЕТ И ПУКОС 2017.“ који се одржава - 26. и 27. априла 2017. г. у Београду успешно реализују.

На конференцији ће учествовати представници државних органа, регулаторних агенција, представници значајних телекомуникационих компанија, представници програмских садржаја, кабл оператори из Србије и иностранства.

Посведочени успех прошлогодишнег скупа, о чијим детаљима можете да се информишете на нашем сајту, као и коментари учесника, нам дају основ за убеђење, да ће скуп стручних и пословних људи и ове године путем тематских излагања, панел дискусија, округлих столова, изложбеног простора, дати могућност многим појединцима да демонстрирају идеје и нова организациона и техничка решења, успешне реализације пројеката, успоставе успешне пословне контакте.

ГЕНЕРАЛНИ СПОНЗОР:

ЗЛАТНИ СПОНЗОР:

ПОСЛОВНО УДРУЖЕЊЕ
КАБЛОВСКИХ ОПЕРАТЕРА СРБИЈЕ

Милентија Поповића 9
Делегатска јединица 18
11 000 Београд
Телефон: 064 808 35 00
E-mail: office@pukos.rs